طريقه عمل عيش اللبه او ما يسمي بالعيش المدفون...

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Moutaz Mohamed
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
يا جماعة الخير......كل مدينة وليها اكله يحبوها.......ومادام محدش ذاق الطعم بلاش يغلط ويقول ايه القرف ده.......ده سلطة خضروات بالعيش وزيت الزيتون......ومتقلقش من العيش الليل جوة النار ولا ذرة رمل.......طعمها جميل بالهنا والشفا
 
دي اكله اسمها لصيمه ومشهورة جدا في سيناء عبارة عن بتنجان مشوي وطماطم وزيت زتون وطحينة وفلفل وبتتقطع العجينه وسطهم وبتتقلب في بعضها وبيكون طمعها جميل جدا والسر ان العحينه دي بتتحطط في الارض ومتلمسعاش الرمله نهائي.
 
هوا المفروض اني هاكله بعد ده كله عادي كده؟؟
qksVTUPXc655Vm-3QRD3klCWavvOtz1t.jpeg
 
وسبحان الله بقيت الناس ال بتاكل من الشبراوي وجاد ال بيقطع الطماطم عالارض وشلورما لحمة مش لحمة بتقول علي دا يع وايه الارف دا ويكأن أكلنا كله الحمد لله اورجانيك وفلة شمعة منورة!!
 
اشتغلت في شرم 7 سنين و ياما طلعت سفاري صحرا عمري ما شوفت اللبه بالشكل ده .. دايما البدو كانوا بيعملوه علي صاجه محطوطه فوق نار حطب