اولا موسم الزيتون الحصاد يبداء في أواخر شهر 9 و يخلص في شهر 12
معلومة غايبة عن ناس كتير الزيت بيجى من النواية مش من اللحم و بتوع المعاصر عارفين كدة فا بيعصر النواية باللحم علاشان تجيب كمية اكبر
لو جبت 100 كيلو نوى بيطلع 4 كيلو زيت
لو جبت 100 كيلو زيتون كامل نوى و لحم بيطلع 10 كيلو زيت
الزيت الزيتون الطبيعى مش لونة أخضر
تانى حاجة العصر على البارد أفضل بكتير و بيحافظ على نسبة الحموضة منخفضة
معيار زيت الزيتون الحقيقي هوا نسبة الحموضة و الكويس بيكون 0.01% نسبة قليلة جدا تلاقيها في الزيت الزيتون رقم واحد عالميا في سيناء ثم فلسطين ثم السورى ثم التونسي ثم السيوى ثم الاسبانى ثم الايطالى ثم اليونانى و هكذا
خلى بالك في زيت في السوق بتاع السنة إلى فاتت و في زيت مخلط على زيت سمسم
خلى بالك زيت الزيتون بيبوظ من الضؤ خلية في زجاجات قاتمة زجاجية مش بلاستيك أو فخار
نصيحتي خليك في العريشى و بتاع مدينة الطور