بمناسبة خبراتكم ف السفر والشوبينج ايه افضل...

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Abeer Aly
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
tiwq9fA_lTO4vxcVyVPXqt3Dpd19F5n2.jpeg
 
اولا موسم الزيتون الحصاد يبداء في أواخر شهر 9 و يخلص في شهر 12
معلومة غايبة عن ناس كتير الزيت بيجى من النواية مش من اللحم و بتوع المعاصر عارفين كدة فا بيعصر النواية باللحم علاشان تجيب كمية اكبر
لو جبت 100 كيلو نوى بيطلع 4 كيلو زيت
لو جبت 100 كيلو زيتون كامل نوى و لحم بيطلع 10 كيلو زيت
الزيت الزيتون الطبيعى مش لونة أخضر
تانى حاجة العصر على البارد أفضل بكتير و بيحافظ على نسبة الحموضة منخفضة
معيار زيت الزيتون الحقيقي هوا نسبة الحموضة و الكويس بيكون 0.01% نسبة قليلة جدا تلاقيها في الزيت الزيتون رقم واحد عالميا في سيناء ثم فلسطين ثم السورى ثم التونسي ثم السيوى ثم الاسبانى ثم الايطالى ثم اليونانى و هكذا
خلى بالك في زيت في السوق بتاع السنة إلى فاتت و في زيت مخلط على زيت سمسم
خلى بالك زيت الزيتون بيبوظ من الضؤ خلية في زجاجات قاتمة زجاجية مش بلاستيك أو فخار
نصيحتي خليك في العريشى و بتاع مدينة الطور
 
عن تجربه فعلا وجربته من فلسطين جربت كذا حاجه غيره لكن فعلا اتقل نوع وانقى نوع جربته من فلسطين انا دايما باخد عسل على الريق او زيت زيتون بس الكان من فلسطين كان رهيب