Y
Yusuf A Mahmoud Fahmy
:: مسافر ::
اول مرة أروح رحلة صيد ليلتين في الكُنَيّسة، البحر الأحمر.
- مسافر مع ٧ اصدقاء منهم ٥ بيصطادوا بقالهم سنين وده كان ميزة، مهم أوي ريس المركب والطقم اللي معاه يكونوا شايفين ناس خبرة في المجموعة علشان ميعماوش حركات نص كم.
- قبلها بفترة أخدواالبطايق علشان بيطلع تصريح وعموما المرور من نفق احمد حمدي كان سهل جدا والناس بتتساهل لما يشوفوا تصريح رحلة الصيد وعدة الصيد ونفس التساهل قابلناه على كل الأكمنة.
- طلعنا من ميناء الكُنَيّسة ودخلنا البحر حوالي ٣ ساعات لكن الى حد كبير موازي للشاطئ، دايما شايفين الشاطئ ودايما معانا ارسال في التليفون، اماكن قليلة اوي اللي بعدنا عن الشط اوي ومفيش ارسال. فلو حد مسافر يصطاد هناك ميقلقش حيعرف يتواصل مع الناس طول الرحلة.
- واحنا داخلين المركب كان في ناس طالعين ولسه مخلصين الرحلة وقالولنا مفيش سمك خالص وارجعوا احسن وفعلا كان صناديقهم فاضية لكن دخلن وكلنا اصطادنا، فمتسمعش لكلام الناس علشان دي ارزاق.
- كان في اوقات بنرمي فيها الصنارة يطلع لك سمكة بعد دقيقة او دقيقتين، واوقات تقعد نصف ساعة علشان يطلع حاجة.
- مشكلتين حصلوا معايا انا بس:
الاولى ان اول يوم جالي دوار البحر ونمت نصف اليوم تقريبا علشان اعرف اتعافى منه واصطدت نصف اليوم فقط ومكنتش واخد اقراص بتقلل الاحساس بدوار البحر من قبلها بيوم رغم اني عارف.
الثانية ان اليوم الثاني كانت الرائحة في مكان الصيد في المركب كانت بالنسبة لي لا تطاق، طبعا في ايس بوكس فيه الطعم لكن بيتبقى شوية طعم جانب كل واحد من بالليل للصبح بيعملوا رائحة سيئة جدا محدش كان حاسس بيها غيري
تقريبا كنت كل ما اطلع اصطاد احس بدوخة من الرائحة وادخل تاني. فالصيد بالنسبة لي كان اول يوم بس.
اكتشفت بعد كده اني كنت ممكن اصطاد على مقدمة المركب وده مكان نظيف مفهوش رائحة خالص واصطدت عليه فجر يوم الرجوع وكان ظريف.
- الطعم كان ماكريل وسبيط وجمبري وسردين واكتر حاجة استغلت بيها السبيط والماكريل.
- مهم اوي تحيب معاك مياه كفاية وطاقية ونظارة شمس وملابس بكم وبنطلون طويل علشان الشمس. الشورت والنصف كم من المغرب للشروق.
- مهم اوي تحافظ على مسافة معينة بينك وبين طقم المركب، لا تبقى متعجرف ولا يبقوا اصحابك اوي علشان لو اتصاحبوا عليك اوي مش حيشتغلوا، الطقم معانا كان كويس وحافظنا على المسافة اللي بينا وبينهم كويس.
- مسافر مع ٧ اصدقاء منهم ٥ بيصطادوا بقالهم سنين وده كان ميزة، مهم أوي ريس المركب والطقم اللي معاه يكونوا شايفين ناس خبرة في المجموعة علشان ميعماوش حركات نص كم.
- قبلها بفترة أخدواالبطايق علشان بيطلع تصريح وعموما المرور من نفق احمد حمدي كان سهل جدا والناس بتتساهل لما يشوفوا تصريح رحلة الصيد وعدة الصيد ونفس التساهل قابلناه على كل الأكمنة.
- طلعنا من ميناء الكُنَيّسة ودخلنا البحر حوالي ٣ ساعات لكن الى حد كبير موازي للشاطئ، دايما شايفين الشاطئ ودايما معانا ارسال في التليفون، اماكن قليلة اوي اللي بعدنا عن الشط اوي ومفيش ارسال. فلو حد مسافر يصطاد هناك ميقلقش حيعرف يتواصل مع الناس طول الرحلة.
- واحنا داخلين المركب كان في ناس طالعين ولسه مخلصين الرحلة وقالولنا مفيش سمك خالص وارجعوا احسن وفعلا كان صناديقهم فاضية لكن دخلن وكلنا اصطادنا، فمتسمعش لكلام الناس علشان دي ارزاق.
- كان في اوقات بنرمي فيها الصنارة يطلع لك سمكة بعد دقيقة او دقيقتين، واوقات تقعد نصف ساعة علشان يطلع حاجة.
- مشكلتين حصلوا معايا انا بس:
الاولى ان اول يوم جالي دوار البحر ونمت نصف اليوم تقريبا علشان اعرف اتعافى منه واصطدت نصف اليوم فقط ومكنتش واخد اقراص بتقلل الاحساس بدوار البحر من قبلها بيوم رغم اني عارف.
الثانية ان اليوم الثاني كانت الرائحة في مكان الصيد في المركب كانت بالنسبة لي لا تطاق، طبعا في ايس بوكس فيه الطعم لكن بيتبقى شوية طعم جانب كل واحد من بالليل للصبح بيعملوا رائحة سيئة جدا محدش كان حاسس بيها غيري
تقريبا كنت كل ما اطلع اصطاد احس بدوخة من الرائحة وادخل تاني. فالصيد بالنسبة لي كان اول يوم بس.
اكتشفت بعد كده اني كنت ممكن اصطاد على مقدمة المركب وده مكان نظيف مفهوش رائحة خالص واصطدت عليه فجر يوم الرجوع وكان ظريف.
- الطعم كان ماكريل وسبيط وجمبري وسردين واكتر حاجة استغلت بيها السبيط والماكريل.
- مهم اوي تحيب معاك مياه كفاية وطاقية ونظارة شمس وملابس بكم وبنطلون طويل علشان الشمس. الشورت والنصف كم من المغرب للشروق.
- مهم اوي تحافظ على مسافة معينة بينك وبين طقم المركب، لا تبقى متعجرف ولا يبقوا اصحابك اوي علشان لو اتصاحبوا عليك اوي مش حيشتغلوا، الطقم معانا كان كويس وحافظنا على المسافة اللي بينا وبينهم كويس.