بصي يا أستاذة..
لو حبينا نوصف تجربة الأكل في الصين بكلمة واحدة، فهي "معاناة"
المشكلة الحقيقية بالنسبة لي كانت إن السي فود سيء وغالي.. ولا يُقارن بأي شكل بفيضان السي فود اللي موجود في تايلند مثلاً..
تجربتي الشخصية..
1- الإفطار فاكهة (فيه أنواع كتير لذيذة ومشبعة)، كنت باشتري من أماكن داخل البلد لأن أسعارها بتكون أقل كتير جدًا من المناطق السياحية
2- الغداء كنت في الغالب باكون عند معالم أثرية وكنت باكتفي بكوز ذرة مسلوق أو بيض مشوي على الفحم أو مخبوزات واضحة المعالم
3- العشاء كان بيبقى في مطاعم إسلامية
فيه في وانج فيو جين في بكين مطعم إسلامي صغير في وسط مطاعم الحشرات
وفيه طبعًا مطعم هون بين لو الإسلامي حيث كان لي لقاء ممتع مع بطة بكين المحمرة
في شنجهاي فيه كذا مطعم إسلامي في منطقة "ميدان الناس" People Square، وهناك أكلت نودلز لذيذة
في هانزو فيه مطعم إسلامي بجوار مسجد العنقاء
وفي جوانزو فيه مطاعم إسلامية كتير
في المدن الداخلية أكتر -زي جوي لين ويانج شوو- مالقتش مطاعم إسلامية، فكنت باكتفي بالفاكهة والأسماك و الأخطبوط
رحلة سعيدة