كنت حاجز في فندق في شرم عن طريق booking...

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع عبدالرحمن يوسف
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
ع

عبدالرحمن يوسف

:: مسافر ::
كنت حاجز في فندق في شرم عن طريق booking والفلوس بتندفع لما اوصل الفندق ..لما وصلت الفندق لقيت اني احجز مباشر من الفندق افضل ووفر لي حوالي ٥٠٠ جنيه ... فالناس الي في الفندق قالوا الغي حجز booking ومش حيتخصم فلوس طالما حجزت في نفس الفندق وفعليا عملت كده ... بس جاتلي رساله من booking أن تكلفة إلغاء الحجز ٣٨ دولار فهل الفلوس دي حتتخصم من الماستر كارد لما يجي فيها فلوس وممكن اعمل أيه .
 
حسب سياسة الغاء.. اقرأها تاني
الالغاء المجاني بيكون قبل وقت محدد من تاريخ الوصول.. يعني مثلا لو قال الالغاء المجاني الآمن حتى 24 ساعة قبل الوصول وبعدها يتم خصم نسية كذا او خصم الليلة الاولى.. معناه ان لو وصلت الفندق وعملت الغاء يتخصم منك النسبة اللي محددها الفندق في البوكينج.كوم
 
١-اللي بيخصم مش بوكينج ، الاوتيل الاي بيخصم.
٢- الاوتيل مش حيخصم لو حجزت معاه .
٣- بيقولك كنسل علشان لو ما كنسلتش الحجز بيتحول ل No show , و بكده المفروض ان بيتخصم ليله عن طريق الفندق او الاقامه كلها في الهاي سيزون حسب الpolicy بتاعت الحجز ، و بالتالي بوكينج بتطالب الاوتيل بالكومشن علي اساس انه اتخصم تمن الليله او الاقامه كلمله .
٤- الاوتيل قاللك cxl علشان مايديش بوكينج الكومشان بتاعو.
٥- الرساله كده كده حتجيلك من بوكينج و دي حاجه انترنال في سيستمهم ، بس مفيش حد يقدر يخصم عليك حاجه غير الفندق ، و هو مش حيعمل كده لأن ده حيفتعل مشكله بينهم و بين بوكينج لو انت اشتكيت لأن عقدهم مع بوكينج (best rate guaranteed) من غير سعر ، و هما في حالتك خدعوا بوكينج.
٦- و دي الناس مش عارفاه ، لو انت اشتكيت ل master او فيزا ، ان اتخصم منك بدون وجه حق ، حسب ال regulations بتاعتهم الداخليه حيرجعولك فلوسك في حسابك طالما ان الكارت متسحبش منه بمكنة سحب و اتاخد البصمه بتاعته ، علشان كده موضوع انه يتسحب من الكارت عن طريق الاوسورايزاشان تقلص كتير جدا و يكاد يكون اتعدم لوجود ريسك في استخدامه من قبل اي منشأه.
اتمني تكون استفدت
 
اصلا بوكينج عامل عروض وخصومات الفترة للناس اللي بتحجز من بوكينج انا سافرت كتير وكنت بحجز من على موقع البوكينج بس الموقع اداني عضوية جينيس وبالتالي تقدر انتا تاخذ 10% استرداد من مبلغ الحجز بعد الاقامة في الفندق على الكريد كارد بتاعتك , اللى حابب يستفيد من العرض ويحجز يتفضل , ودعواتكم ليا بقى
/Booking.com: The largest selection of hotels, homes, and vacation rentals