صباح الخير ياريت اي حد راح باريس قريب يقول بس...

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Kenz A-Soliman
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
باريس كاسرة الشقة ارخص في الآقامة وأريح ، اهم حاجة تليفون بباقة إنترنت انا اخر رحلة عملت مع فودافون كلفني ٢٠٠ج لمدة الرحلة وكانت كافية في مجموعة app مفيدة ، الاشتراك في المترو بالخمس ايام لو ل٣ مناطق ولو وحتى ديزني بتشنروا مكمل الرحلة من محطة في النص ، اهم حاجة التعامل مع الشباك في محطة المترو مافيش حاجة اسمها حد يعرض مساعدة وهو مش لابس زي موظفين الهيئة وكله على الشباك او الماكينة ، الفرنسيين بيتعاملوا بطريقة متميزة جدا مع وجود طفل مرافق . في متاحف او برج ايفل افضل الحجز على الانترنت قبل السفر باريس في شهر يوليو حر بس مافيش مانع لمطرة خدوا شمسية احتياطي لانها بتبقى مطرة بجد ، احسن فطار مش على القهوة والكونتينتال وخلافه احسن فطار من مخبز عادي كروسان او باتيه بالشكولاتة او ميني كرواسون للأطفال وبيفتحوا من ٧ صباح وطازة وحاجة مش موجودة في مصر .
ماينفعش لو عايزين تاكلوا وتشربوا كويس تحولوا من يورو لمصري هايجلكوا مغص ، لازم تحددوا انتوا رايحين ليه فسحة ولا شوبينج ولا التعرف على البلاد دي. .
 
b6-QYZBaROBtjcOxj2AGWoAXWetpS8Ru.jpeg
 
المواصلات علي حسب الامكان الي هتروحيها والمده ومواعيد الخروج اللينك ده فيه اسعار تذكره اليوم والاسبوع وتذكره المره الواحده /Paris Metro - Bus - RER Tickets & Passes المده والاماكن الي هتزوريها هي الي هتحدد ايه افضل حاجه, انا كنت بستخدم عجله ولفيت بيها معظم الاماكن وايجار العجله ١٤ يورو بس انا كنت واخد عجله واحد صديقي. لو هتنزلي مطار Orly فيه باص لل center ب ٨ يورو بلاش تاكسي. للاسف باريس غاليه في كل حاجه علي الفاضي ولو قاعده فتره حاولي تروحي مدينه تانيه غيرها. باريس بالنسبه ليا مش من احسن الاماكن في اوروبا من حيث الزحمه والتواجد الامني الكبير الي يخوف مش يطمن, لو قعدتي يومين في باريس ده كفايه وممكن تروحي Montplier مثلا او Tolouse. برج ايفل التيكت بتختلف لو هتطلعي بال elevator او سلالم ( لو معاكو اطفال خليها elevator من تحت لفوق بلاش تطلعو الدور التاني سلالم لانها متعبه) التيكت بالعمر برضو من ١٢ ل ١٦ يورو للفرد ( دي تيكت للدور التاني سلالم ومن التاني للتوب elevator ), الاكل غالي بالنسبه لباقي الدول سندوتشات ال take away في حدود ٩- ١٠ يورو. حاولي تنظمي الرحله بالاماكن الي هتزوريها بالتحديد وبلاش تاكسي في اي حاجه المترو والباص بيوصل لكل الاماكن.
 
لوحدي شامل هوستيل و ميترو أقل من خمسين يورو
المتاحف و الكروز لا تتعدى ١٥ يورو .. حملي ابليكيشن next stop Paris هتنفعك اوي للتنقل داخل باريس بالميترو و كمان بتشتغل اوف لاين ... و اخيراً خلي بالك من الرومان حرمية و نصابين الي كلمك مترديش عليه ... الأكل الحلال هتلاقيه بمنطقة sacré coeur و أرخص من كارفور .. رحلة سعيدة
 
وزرت ديزنى لاند جميله جدااااااااااااااااااااااااااااااااا التذكره تلعبى بيها كل الالعاب بس ابعدى عن يوم السبت والاحد لانه زحمه جدا والسعر كان تقريبا 120 يورو لاننا كنا مجموعه