ايه الي الواحد ممكن يستفيده من السفر: - معرفه...

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع Moutaz Mohamed
  • تاريخ البدء تاريخ البدء
M

Moutaz Mohamed

:: مسافر ::
ايه الي الواحد ممكن يستفيده من السفر:

- معرفه ناس جديده
ان انت تتعرف علي ناس من دول تانيه و تفضل علي صله بيهم بعد اما ترجع بلدك و تعدي الايام و تشوفهم مره تانيه ده بيكون شعور جميل جدا و مختلف تماما عن معرفه الناس اليوميه حوليك و بتقوي مهاره الاتصال بينيك و بين الناس

-الشعور بالحريه
انك تخرج بره حدود بلدك و تروح بلد جديده اول حاجه بتحس بيها الحريه ان مفيش حد بيراقبك و انك بتعمل كل الي نفسك فيه و تجرب كل حاجه جديده في حياتك.
احساس انك تعمل كل حاجه بدون قيود ده بيكون المعني الحقيقي لحريه.

-التخلص من الخوف

انك تسافر علي بلد فيها ثقافه جديده مختلفه تماما و انك تعيش حياه غير الي انت اتربيت فيها و تعيش المغامره و القوه فده بيخلصك من الرعب الي جواك عشان داخل علي حياه جديده فده يجبرك علي انك تقرا عن الدوله ديه و ثقافتها عشان تقضي علي الخوف الي مولود جواك.

-الاعتماد علي النفس

طالما انك قررت تسافر لازم تكون معتمد علي نفسك مفيش خوف من حاجه هتطر تعتمد علي نفسك سواء في اكتشاف الشوارع و اللغه و التعامل مع حضارات و ثقافات مختلفه و تعتمد علي نفسك في تحديد ميزانيتك الخاصه بالسفر و التصرف تحت الظروف القائمه

-فرصه لاعاده نفسك

يمنحك السفر فرصه لاعاده اكتشاف نفسك مره اخري و التخلص من التعب و الضغط النفسي المبعث من العمل او المذاكره.
هتلاقي جوانب ايجابيه في شخصيتك انت مكنتش تعرفها نتيجه لضغوط المتراكمه حوليك.

-الانفصال عن عالمك قليلا

مجرد قطع العالم وقطع تلك المسافات لفترة من الوقت، والبعد عن عالمك، غلق هاتفك والبعد عن رسائل البريد، إيقاف عقلك عن التفكير في العمل والمشاريع والمسئوليات والمشاكل ، هي لحظات التخلص من القلق وبدء الاسترخاء اللازم لك . في كثير من الأحيان تحتاج أدمغتنا التخلص من الأفكار القديمة من أجل أن تكون قادرة على خلق مساحة جديدة أفضل، والطريقة الأفضل هي فصل نفسك لبعض الوقت عن كل شئ من حولك. واعلم ان فوائد السفر لا تتلخص في ده و بس وانما تتعداها لمميزات عديدة تختلف حسب تجربة كل شخص مع السفر وما يتعلق به، فقد تلتقي بحب حياتك او شريكك المستقبلي، وقد يفتح السفر ابواب اخرى على الصعيد العاطفي والنفسي والمهني وحتى الصحي.
12933121_10208249193482908_326492028849491260_n.jpg
 
و الله عندك حق و بتحس قيمة التوكل على الله و انه هو اللي معاك في كل خطوة و ناس ووجوه جديدة عادات جديدة اكلات جديدة و انه العالم مش بس الدولة اللي انت عايش فيها ده واسع
 
تجربة السفر مثيرة جدا وخاصة لو ارتبط بذهنك بزكريات.
سافرت لاول بالمعنى الحقيقي للسفر عام 1994 لالمانيا.
شعور لا يوصف و لن يتكرر وكأنك في حلم او في كوكب اخر.
من هم اصغر مني بكثير قد لا يعلمون ان عام 94 لا سناليت لا نت لا اتصالات لا شئ يطلعك على العالم كما اليوم و انت في سريرك.
بحثت كثيرا فيما بعد عن تلك المشاعر من الاحساس بالحلم لاكن للاسف خبرات السفر ضيعتها.