M
Moutaz Mohamed
:: مسافر ::
#الهند
تقرير رقم ٤ (الاكل الهندي)
ناس كتير خوفتني من موضوع الاكل سواء الحلال و الحرام و البهرات الكتيره جدا.
انشاء الله هغير وجهت نظركم و نجرب الاكل الهندي و نشوف ايه المناسب لينا كمصريين.
خليني هقسم البوست ده لجزئين:
* الجزء الاول و هو (سر الثلاث دوائر الملونه علي الاغذيه و المشروبات)
هتلاقي علي كل حاجه مغلفه دائره خضراء او حمراء او بني
العلامات ديه اغلب الناس فهماها غلط علي انها معموله لمسلمين عشان الحلال و الحرام.
المعلومه ديه غلط جدا عشان العلامه ديه معموله لديانه الهندوس و الي بيعتنقها الكثير من الهنود و الي مش بياكلي غير المنتجات النباتيه فقط و منتجات الالبان يعني مينفعش ياكلوا لحوم.
ذبح البقر حرام عشان كده مش هتلاقي غير فراخ و سمك
طيب العلامات ديه يعني ايه؟؟
العلامه الخضراء:
تعني ان المنتج ده Veg يعني نباتي و لا يحتوي علي زيوت او دهون حيوانيه و خاليه من جميع انواع اللحوم (البسكوتات_ الزبادي_ الجبن_ الشكولاتات_الشبس_ ......)
العلامه البني:
تعني ان هذا المنتج يحتوي علي بيض و هتلاقي كلمه Eggless بجانب العلامه
(الكيك)
العلامه الحمراء:
تعني المنتج يحتوي علي لحوم او زيوت او دهون حيوانيه و ديه هتلاقيها في بعض الادويه و المطاعم الاجنبيه زي ماكدونالز و كنتاكي و بيتزا.
اعتقد كده العلامه الخضراء و البني بالنسبه لمسلمين مفيش مشاكل
طيب العلامه الحمراء حلال؟
ديه مش هقدر احللها او احرمها بالنسبه لمسلمين لسبب و هو:
مطعم زي ماكدونالز او كنتاكي الفراخ يتذبح بالالات و ليس بالصاعق الكهربي فبالتالي تكون خاليه من الدم الملوث و بتكون حمراء و ليس زرقاء و طالما انها خاليه من الضرر فالمفروض محلله لمسلمين بس سبب عدم ايجازتها عند المسلمين انه لم يتم التسميه عليها قبل الذبح
(النقطه ديه ليها حريه الاختيار بس انا نصحتي الشخصيه ابعد عن الشبهات و كل سمك لو محتاج لحوم)
*الجزء الثاني و هو الاكلات الهنديه و البهرات
المصريين بيسمعوا حاجتين عن الاكل الهندي حراق جدا او خالي من النظافه.
طيب خلينا متفقين علي حاجه
ان الناس الي بتاكل بره بتها حتي لو في مطاعم معروفه و مسهوره فهي متعرفش مستوي النظافه زي العامل غاسل ايده و لا لأ او الخضار اتنضف كويس و لا لأ و الكلام الذي منه
فمعلش المبدا واحد
طيب الاكل حراق؟؟
مش كل الاكل الهندي حراق هي درجات
زي ما احنا اساس اكلنا و خصوصا الفطار (الفول و الطعميه و البيض)
هما اساس اكلهم اليومي لازم يدخل فيه البطاطس و البصل فعشان كده بينوعوا في اكلاتهم مع دخول العناصر الرئيسيه بطاطس و بصل في وجباتهم زي:
السمبوسه: مفيش حاجه اسمها سمبوسه بالجبنه او اللحوم
هي نوع واحد في الهند كلها و هو سمبوسه بالبطاطس و الفاصوليا و ديه حجمها بيكون كبير اكبر من المتعارف عليها في مصر و ممكن اتنين منها يكونوا وجبه تصد معاك لساعات
سعرها بيتراوح من ١٠ الي ١٥ روبيه لقطعه الواحده و مش حاميه.
فطيره البصل
مش اشهر الفطائر الهنديه
و ديه فطيره كبيره مقليه محشيه بصل بالبهارات و ديه بتكون حاميه بس لو انت بتحب الشطه فهتعجبك جدا
سعرها من ١٥ الي٢٥ روبيه
فطيره بيض اومليت
ديه محشيه بيض امليت و مش حاميه خالص
و سعرها من ١٠ الي ١٥ روبيه
دول اهم ٣ معجنات هناك
ندخل علي انواع العيش
هناك هتلاقي انواع كتير جدا لعيش زي:
_البوري و ده عيش مقلي زي بتاع مطعم تكا و في مطاعم بتحت فيه جبنه مبشوره و مطاعم ساده
سعره من ٢٠ الي ٣٠ لخبز الواحد
_النان و ده عيش بيكون خفيف بيستخدموه مع العدس الاسود و بيكون عليه بقدونس خفيف جدا و سعره بيطراوح من ٥ الي ١٠ روبيه
_الشباتي و ده بيكون تقيل عشان بيتسيح عليه ذبده و بيتقدم فبيكون دسم و سعره حوالي ٢٠ روبيه
_البراتا و ده في منه نوعين
براتا عادي و ده بيكون شبه الفطير المشلتت بس الرقايق بتعته قليله جدا
و في نوع اسمه الو براتا و ده بيكون محشي بطاطس بالبهارات و حلو جدا و سعر الواحد من ٢٥ الي ٥٠ روبيا
_في نوع تاني عامل زي الشيبس بس علي كبير و هتلاقيه بيتباع في اسبته في الشوارع و بيكون معمول بدقيق الحمص و بيسالك عايزه بالشطه و لا ساده و ده بيكون ب حوالي ١٠ الي ٢٠ روبيه
ندخل علي الاكل الهندي الشعبي
الهند هتلاقي اكلها الاساسي عدس اسود و حمص شام بالبهارات و ديه اطباق رئيسيه شعبيه و ده بيقدم مه العيش البوري او الشباتي و سعر الوجبه ٦٠ الي ٩٠ روبيه
في وجبه شهيره جدا اسمها Thali southen india و ده اكبر طبق ممكن تاكله و مش هتعرف تخلصه و ده عباره عن صنيه فيها اطباق تحتوي علي جميع الاكلات الشعبيه زي الارز البسمتي المسلوق و العيش الشباتي و مجموعه صوصات مختلفه و حلويات سواء تفاح مقلي او حاجه شبه الكنافه المشوحه و حاجه شبه المشبك
هو عموما يحتوي علي ١٥ طبق في الصنيه الواحده و سعره من ١٢٠ الي ٢٠٠ روبيا
في حاجه هتلاقيها منتشره في الهند و خصوصا الشوارع
هتلاقوا حاجه شبه البطاطس الصغيره
بس ده نوع شبه العيش البوري بس بيكون صغير و ناشف و بيكسره من النصف و بيحط جواه خلطه شبه الدقه الي بالثوم الي بتتحط في البتنجان المخلل عندنا في مصر و التلاته منه ب ١٠ روبيه و ديه بعتبرها مقبلات
في حاجه برده شبه البوري و ديه بيحط جواها عدس و بطاطس و فجل مبشور و صوص شبه الذبادي و مسالا و المسالا ديه بتكون حاميه شويه بس الذبادي بيخففها
و ديه سعرها من ٦٠ الي ٨٠.
البرياني و ديه اكله هنديه معروفه عباره عن ارز بالفراخ هتلاقيها اكتر مدينه ديلهي بس اتاكد من صاحب المكان انه الفراخ حلال و سعرها حوالي ١٢٠ روبيه بي هيسالك هايز ربع او نص او فرخه كامل بس خد بالك ان النص عندهم عباره عن قطعتي صغيرين من الفراخ يعني دبوس و جناح ده النص فرخه عندهم
الحلو الهندي
هتلاقي في اي مطعم او مكان شعبي حاجه لازم تنزل علي الطرابيزه و هي ينسون مع سكر النبات
الجيلابي و ده شبه المشبك بس بيكون مقرمش من بره و محشي عسل و ده بيكون بالجرام مش بالكيلو و سعر ال ١٠٠ جرام حوالي ١٠٠ روبيه
الكالابي و ده شبه لقمه القاضي شكلا بس حشو زي عجينه الباباظ و الكارمل
ده الكبير منه ب ٢٥ الي ٣٥ روبيه
الصغير منه الكيلو ب ٣٥٠ روبيه الي ٤٠٠
هتلاقي منه الابيض و الاصفر و البني و البني المحمر و الفرق هيكون في العسل و السكر
في حاجه شبه الكاستر بالمنجه بس مش نفس الطعم هتحس فيها طعم زبادي و مانجو و عليها فسدق و بتقدم في طبق صغير ب ٣٥ روبيه بس دسمه جدا.
عسليه الفول السوداني ديه هتلاقيها مع الباعه الجائلين في الشوارع علي عربيه المكسرات الهنديه.هتلاقي منها صوابع او اقراص
ال ١٠٠ جرام ب ٤٠ روبيه
في منها اطباق في محالات البقاله النص كيلو ب ١٥٠ روبيه
شويه معلومات في اسعار البقاله
زجاجه المياه و ده سعرها ثابت في كل الاماكن سواء داخل المزارات السياحيه او الشوارع او المحلات و بتكون ب ٢٠ روبيه اللتر و ٣٠ ال ٢ لتر فاشتري من اي مكان متشلش هم
العصائر المعلبه
هتكون من ٣٥ روبيه الي ٨٠ روبيه
العصائر الفرش في محلات العصائر
كوب الاناناس او الرمان او الاستفندي
الصغير ب ٣٠
الوسط ب ٥٠
الكبير ب ٨٠
عصير الليمون بالصودا علي عربيات الشوارع ب ١٥ روبيه
اسعار الفاكهه
الموز الكيلو من ٤٠ الي ٥٠
الاناناس بالتقشير ١٥٠ و حجمها كبير جدا
الباباي سعر الكيلو ٦٠
التفاح سعر الكيلو ٦٠
تقرير رقم ٤ (الاكل الهندي)
ناس كتير خوفتني من موضوع الاكل سواء الحلال و الحرام و البهرات الكتيره جدا.
انشاء الله هغير وجهت نظركم و نجرب الاكل الهندي و نشوف ايه المناسب لينا كمصريين.
خليني هقسم البوست ده لجزئين:
* الجزء الاول و هو (سر الثلاث دوائر الملونه علي الاغذيه و المشروبات)
هتلاقي علي كل حاجه مغلفه دائره خضراء او حمراء او بني
العلامات ديه اغلب الناس فهماها غلط علي انها معموله لمسلمين عشان الحلال و الحرام.
المعلومه ديه غلط جدا عشان العلامه ديه معموله لديانه الهندوس و الي بيعتنقها الكثير من الهنود و الي مش بياكلي غير المنتجات النباتيه فقط و منتجات الالبان يعني مينفعش ياكلوا لحوم.
ذبح البقر حرام عشان كده مش هتلاقي غير فراخ و سمك
طيب العلامات ديه يعني ايه؟؟
العلامه الخضراء:
تعني ان المنتج ده Veg يعني نباتي و لا يحتوي علي زيوت او دهون حيوانيه و خاليه من جميع انواع اللحوم (البسكوتات_ الزبادي_ الجبن_ الشكولاتات_الشبس_ ......)
العلامه البني:
تعني ان هذا المنتج يحتوي علي بيض و هتلاقي كلمه Eggless بجانب العلامه
(الكيك)
العلامه الحمراء:
تعني المنتج يحتوي علي لحوم او زيوت او دهون حيوانيه و ديه هتلاقيها في بعض الادويه و المطاعم الاجنبيه زي ماكدونالز و كنتاكي و بيتزا.
اعتقد كده العلامه الخضراء و البني بالنسبه لمسلمين مفيش مشاكل
طيب العلامه الحمراء حلال؟
ديه مش هقدر احللها او احرمها بالنسبه لمسلمين لسبب و هو:
مطعم زي ماكدونالز او كنتاكي الفراخ يتذبح بالالات و ليس بالصاعق الكهربي فبالتالي تكون خاليه من الدم الملوث و بتكون حمراء و ليس زرقاء و طالما انها خاليه من الضرر فالمفروض محلله لمسلمين بس سبب عدم ايجازتها عند المسلمين انه لم يتم التسميه عليها قبل الذبح
(النقطه ديه ليها حريه الاختيار بس انا نصحتي الشخصيه ابعد عن الشبهات و كل سمك لو محتاج لحوم)
*الجزء الثاني و هو الاكلات الهنديه و البهرات
المصريين بيسمعوا حاجتين عن الاكل الهندي حراق جدا او خالي من النظافه.
طيب خلينا متفقين علي حاجه
ان الناس الي بتاكل بره بتها حتي لو في مطاعم معروفه و مسهوره فهي متعرفش مستوي النظافه زي العامل غاسل ايده و لا لأ او الخضار اتنضف كويس و لا لأ و الكلام الذي منه
فمعلش المبدا واحد
طيب الاكل حراق؟؟
مش كل الاكل الهندي حراق هي درجات
زي ما احنا اساس اكلنا و خصوصا الفطار (الفول و الطعميه و البيض)
هما اساس اكلهم اليومي لازم يدخل فيه البطاطس و البصل فعشان كده بينوعوا في اكلاتهم مع دخول العناصر الرئيسيه بطاطس و بصل في وجباتهم زي:
السمبوسه: مفيش حاجه اسمها سمبوسه بالجبنه او اللحوم
هي نوع واحد في الهند كلها و هو سمبوسه بالبطاطس و الفاصوليا و ديه حجمها بيكون كبير اكبر من المتعارف عليها في مصر و ممكن اتنين منها يكونوا وجبه تصد معاك لساعات
سعرها بيتراوح من ١٠ الي ١٥ روبيه لقطعه الواحده و مش حاميه.
فطيره البصل
مش اشهر الفطائر الهنديه
و ديه فطيره كبيره مقليه محشيه بصل بالبهارات و ديه بتكون حاميه بس لو انت بتحب الشطه فهتعجبك جدا
سعرها من ١٥ الي٢٥ روبيه
فطيره بيض اومليت
ديه محشيه بيض امليت و مش حاميه خالص
و سعرها من ١٠ الي ١٥ روبيه
دول اهم ٣ معجنات هناك
ندخل علي انواع العيش
هناك هتلاقي انواع كتير جدا لعيش زي:
_البوري و ده عيش مقلي زي بتاع مطعم تكا و في مطاعم بتحت فيه جبنه مبشوره و مطاعم ساده
سعره من ٢٠ الي ٣٠ لخبز الواحد
_النان و ده عيش بيكون خفيف بيستخدموه مع العدس الاسود و بيكون عليه بقدونس خفيف جدا و سعره بيطراوح من ٥ الي ١٠ روبيه
_الشباتي و ده بيكون تقيل عشان بيتسيح عليه ذبده و بيتقدم فبيكون دسم و سعره حوالي ٢٠ روبيه
_البراتا و ده في منه نوعين
براتا عادي و ده بيكون شبه الفطير المشلتت بس الرقايق بتعته قليله جدا
و في نوع اسمه الو براتا و ده بيكون محشي بطاطس بالبهارات و حلو جدا و سعر الواحد من ٢٥ الي ٥٠ روبيا
_في نوع تاني عامل زي الشيبس بس علي كبير و هتلاقيه بيتباع في اسبته في الشوارع و بيكون معمول بدقيق الحمص و بيسالك عايزه بالشطه و لا ساده و ده بيكون ب حوالي ١٠ الي ٢٠ روبيه
ندخل علي الاكل الهندي الشعبي
الهند هتلاقي اكلها الاساسي عدس اسود و حمص شام بالبهارات و ديه اطباق رئيسيه شعبيه و ده بيقدم مه العيش البوري او الشباتي و سعر الوجبه ٦٠ الي ٩٠ روبيه
في وجبه شهيره جدا اسمها Thali southen india و ده اكبر طبق ممكن تاكله و مش هتعرف تخلصه و ده عباره عن صنيه فيها اطباق تحتوي علي جميع الاكلات الشعبيه زي الارز البسمتي المسلوق و العيش الشباتي و مجموعه صوصات مختلفه و حلويات سواء تفاح مقلي او حاجه شبه الكنافه المشوحه و حاجه شبه المشبك
هو عموما يحتوي علي ١٥ طبق في الصنيه الواحده و سعره من ١٢٠ الي ٢٠٠ روبيا
في حاجه هتلاقيها منتشره في الهند و خصوصا الشوارع
هتلاقوا حاجه شبه البطاطس الصغيره
بس ده نوع شبه العيش البوري بس بيكون صغير و ناشف و بيكسره من النصف و بيحط جواه خلطه شبه الدقه الي بالثوم الي بتتحط في البتنجان المخلل عندنا في مصر و التلاته منه ب ١٠ روبيه و ديه بعتبرها مقبلات
في حاجه برده شبه البوري و ديه بيحط جواها عدس و بطاطس و فجل مبشور و صوص شبه الذبادي و مسالا و المسالا ديه بتكون حاميه شويه بس الذبادي بيخففها
و ديه سعرها من ٦٠ الي ٨٠.
البرياني و ديه اكله هنديه معروفه عباره عن ارز بالفراخ هتلاقيها اكتر مدينه ديلهي بس اتاكد من صاحب المكان انه الفراخ حلال و سعرها حوالي ١٢٠ روبيه بي هيسالك هايز ربع او نص او فرخه كامل بس خد بالك ان النص عندهم عباره عن قطعتي صغيرين من الفراخ يعني دبوس و جناح ده النص فرخه عندهم
الحلو الهندي
هتلاقي في اي مطعم او مكان شعبي حاجه لازم تنزل علي الطرابيزه و هي ينسون مع سكر النبات
الجيلابي و ده شبه المشبك بس بيكون مقرمش من بره و محشي عسل و ده بيكون بالجرام مش بالكيلو و سعر ال ١٠٠ جرام حوالي ١٠٠ روبيه
الكالابي و ده شبه لقمه القاضي شكلا بس حشو زي عجينه الباباظ و الكارمل
ده الكبير منه ب ٢٥ الي ٣٥ روبيه
الصغير منه الكيلو ب ٣٥٠ روبيه الي ٤٠٠
هتلاقي منه الابيض و الاصفر و البني و البني المحمر و الفرق هيكون في العسل و السكر
في حاجه شبه الكاستر بالمنجه بس مش نفس الطعم هتحس فيها طعم زبادي و مانجو و عليها فسدق و بتقدم في طبق صغير ب ٣٥ روبيه بس دسمه جدا.
عسليه الفول السوداني ديه هتلاقيها مع الباعه الجائلين في الشوارع علي عربيه المكسرات الهنديه.هتلاقي منها صوابع او اقراص
ال ١٠٠ جرام ب ٤٠ روبيه
في منها اطباق في محالات البقاله النص كيلو ب ١٥٠ روبيه
شويه معلومات في اسعار البقاله
زجاجه المياه و ده سعرها ثابت في كل الاماكن سواء داخل المزارات السياحيه او الشوارع او المحلات و بتكون ب ٢٠ روبيه اللتر و ٣٠ ال ٢ لتر فاشتري من اي مكان متشلش هم
العصائر المعلبه
هتكون من ٣٥ روبيه الي ٨٠ روبيه
العصائر الفرش في محلات العصائر
كوب الاناناس او الرمان او الاستفندي
الصغير ب ٣٠
الوسط ب ٥٠
الكبير ب ٨٠
عصير الليمون بالصودا علي عربيات الشوارع ب ١٥ روبيه
اسعار الفاكهه
الموز الكيلو من ٤٠ الي ٥٠
الاناناس بالتقشير ١٥٠ و حجمها كبير جدا
الباباي سعر الكيلو ٦٠
التفاح سعر الكيلو ٦٠