كيه لاونج - K. Lounge

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع menna
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

menna

:: مسافر ::
18 يونيو 2016
867
2
0
32
cairo
من ساعة ما رحنا أول فروعه فى القاهرة الجديدة والافتتاح كمان وإحنا موهومين بـ "كيه لاونج – K. Lounge".. وعلشان اللى مش عارفينه كيه لاونج مطعم وكافيه امتداد لمحلات عبد الرحيم قويدر الشهيرة وأحد أهم محلات الحلويات في مصر، اختار حرف الـ K اللي بـ يعبر عن قويدر للاسم، وله فرع كمان فى داون تاون مول.

فرع ثاني فى موقع متميز رحناه فى رمضان فى ويست تاون هب فى الشيخ زايد، قريب من كمبوند بيفرلى هيلز، المكان شيك جدًا ومبهج، ولأن تجربتنا الأولى كانت رائعة رحناه مرة تانية، لكن للأسف المرة الثانية كان فيها مشاكل!
article_standard_8805_20150716_55a7a678b534b.jpg

فى رمضان مافيش منيو مخصوصة لكن ممكن تطلب مشروبات رمضانية زي قمر الدين (18 جنيه)، المنيو متنوعة وأصنافها مغرية، وبما أننا مجربين كيه لاونج قبل كده كنا واثقين من نتيجة الطعم، اختارنا من قسم الشوربات شوربة تشيكن كورن (30 جنيه)، ومن السلاطات سلاطة حلومى بالفلفل والخضار المشوي (45 جنيه)، ومن الأطباق الرئيسية فراخ محشية جبنة موتزاريلا وعليها صلصة من فوق اسمها Chicken Ccciatore بـ (64 جنيه) وبيف ميداليون (115 جنيه) بصوص الفلفل، ودى الأصناف اللى طلبناها فى زيارتنا الأولى.

قبل الفطار بـ ينزل على الترابيزة سبت عيش معاه صوص وزجاجة مياه، قبل الآذان بالضبط نزلت المشروبات والشوربة، الفكرة زي ما قلنا أننا زورنا المكان مرتين، المرة الأولى أكلنا جاء لنا فى وقت مناسب لكن ناس على ترابيزة ثانية اتخانقوا مع طاقم الجرسونات لأن أكلهم اتأخر أكثر من ساعة بعد الآذان (رغم أنهم جايين قبلنا)، فى زياراتنا الثانية بقى كنا إحنا الضحية!

الأكل اتأخر علينا جدًا على الرغم أننا طالبينه قبلها بوقت كافى، اتأخر حوالى ساعة لدرجة أننا شبعنا من الجوع، وبعدها جابوا لنا أصناف غير اللى طلبناها، أو نيسوا يبدلوا الأصناف الجانبية زي ما طلبناها، شوية تأخير على شوية لخبطة ضايقتنا منهم، وكمان كل ما نشتكي أن الأكل اتأخر ما حدش بـ يرجع يرد علينا أو يهتم بنا.

بالنسبة للأكل مافيهوش غلطة، شوربة الكورن بالفراخ كانت كريمية ورائعة، قطع الفراخ طرية وملح الشوربة ممتاز ومضبوط، بداية رائعة، العيش كان رائع وطازج وهش برضه، سلاطة الحلومى بالخضار المشوي رائعة، قطع الجبن رقيقة ومشوية مع تتبيلة مضبوطة والخضار فريش.

الفراخ المحشية جبنة موتزاريلا كمان كانت مثالية، كانت فى رأينا أفضل كثير من البيف ميداليون، اللى كان الصوص بتاعها أثقل لكن برضه طعمها كويس، بعد الأكل كان فيه أصناف حلو كثيرة فى المنيو لكن للأسف اللى كان متاح منها مش كثير، وده غريب على مكان متخصص فى المقام الأول فى الحلويات، طلبنا المتاح وقتها كنافة نابلسية (23 جنيه) ودى بـ تكون محشية جبنة سخنة وسايحة ومرشوش عليها عسل من فوق، قوام الكنافة كان مش متماسك لكن ناعم والجبنة كانت مش سايحة أوى بس طعمها كويس.