مهراجا & زين زين - Mahraja & Zenzen

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع menna
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

menna

:: مسافر ::
18 يونيو 2016
867
2
0
32
cairo
المطبخ الهندي ليه نصيب كبير في مجموعة المطاعم اللي بـ تنتشر في أنحاء القاهرة وفي تزايد مستمر؛مهراجا - Mahraja في المعادي نقدر نعتبره من أحسن المطاعم الهندي اللي جربناها حتى الآن، من حيث درجة أصالة أطباقه وأسعاره. مهراجا بـ يواجه منافسة مش سهلة بالمرة لأن منطقته فيها أكثر من مكان بـ يقدم مطبخ هندي – أشهرهم مهاراني .

وجودنا داخل المطعم في حد ذاته يعتبر تجربة حواسنا كلها تشبعت بها؛ من أول موسيقى بوليوود والحوائط المزينة بأفيال، ده غير رائحة التوابل والأطباق المختلفة اللي بـ يعملوها في المطبخ – واللي موقعه قريب جدًا من صالة الطعام لدرجة أننا دمعنا من قوة رائحة التوابل. لحسن حظنا المطعم كان فاضي، لأن وجود عدد كبير من الزبائن في مكان قائم على مجموعة ترابيزات متصلة بكنبة واحدة مش هـ يكون مريح أبدًا.

بعد جولة سريعة بين أسماء الأطباق المختلفة حسينا أننا تايهين ومش عارفين حاجة، ولكن تكفل الجرسون بشرح الأطباق المختلفة واقترح علينا أشهر الأطباق المميزة في مهراجا.
article_standard_8888_20150813_55cc915f4b42b.jpg

افتتاحنا وجبتنا بـ تكا نان (15 جنيه)، وهو عيش النان الهندي بالفراخ والجزر وعليهم جرجير للتزيين؛ مع الطبق كان فيه ثلاث أنواع من الصلصات: الفلفل المخلل، النعناع والمانجو شاتني. النان كان خفيف، شهي ومقرمش. صلصة الفلفل المخلل فكانت مرّة فوق درجة احتمالنا، أما المانجو شانتي فكانت لذيذة وعجبنا مزجها للحلو والحار في نفس الوقت.

طلبنا فراخ كورما (40 جنيه)، ران مهراجا (60 جنيه) مع أرز بالخضار (35 جنيه). الطبق الأول عبارة فراخ بالكاري والقرنبيط عليهم مجموعة من التوابل زي القرنفل، حبهان وورق اللورو وفلفل. الطبق كان مليء بالنكهات المختلفة، الفراخ تسويتها ممتازة – بغض النظر عن وجود قطعتين منهم شبه محروقين وفيهم عظم. الأرز بالخضار له نكهة مميزة تفتح النفس، وطعمه ما قلش عن نكهته وخصوصًا بعد ما أضفنا صلصة المسالا –واللي لازم تطلبها مخصوص نظرًا لأن المطعم مش بـ يقدمه تلقائيًا علشان ما يهدرش في الأكل.

ران ماهراجا تقدم لنا على شعلة صغيرة، وهو متبل بمجموعة من التوابل المطحونة مع الجنن القديم والكريمة. الطبق كان تجديد لطيف وخصوصًا أن معظم الأطباق الهندية بـ تعتمد على صوص الطماطم والكاري كأساس.

للتحلية طلبنا آيس كريم بجوزالهند، وهو بـ يقدم في نصف ثمرة جوزهند عليه سوداني، قرفة وزبيب مع قطع جزر محلاة (20 جنيه)، الحلو كان منعش بالرغم من أن ثمرة جوزالهند زودت حلاوة الطعم فبقى مسكر زيادة عن اللزوم. ولكن الأحلى كمان إننا طلبنا واحد، ومهراجا قدم لنا اثنين كمان كنوع من الترحيب.