عيش وملح - Eish + Malh

  • بادئ الموضوع بادئ الموضوع menna
  • تاريخ البدء تاريخ البدء

menna

:: مسافر ::
18 يونيو 2016
867
2
0
32
cairo
article_standard_9227_20151104_563a1b786ccaf.jpg

20 شارع عدلي - أمام المعبد اليهودي
وسط البلد, القاهرة, مصر.
عالمي, إيطالي, فرنسي

مفتوح
9 صباحًا - 12 صباحًا

قررنا نطلع طلعة، وطلعتنا النهارده كانت لزيارة "عيش وملح – Eish & Malh" الموجود في شارع عدلي أمام المعبد اليهودي، والمكان ده مختلف نوعًا ما بس في نفس الوقت قريب من شكل مطاعم وسط البلد، وقدر يعمل سمعة كويسة نتيجة لأجواءه اللطيفة وأكلاته الإيطالي اللذيذة.

عيش وملح عبارة عن بيسترو يتميز بطابع مودرن مش متكلف؛ كراسي بيضاء وترابيزات خشب مدوّرة ومطبخ أمريكاني على يمينك فيه ماكينة قهوة وكوبايات وأرفف، وصلت الصورة كده؟

بالرغم من شكل ديكورات المكان الحديثة، لكن صور وسط البلد أيام زمان بالأبيض والأسود بـ تفتكر معاها أنك في واحدة من أقدم المناطق في القاهرة، الدور الأول للمكان مفروش بكراسي وكنب مريحين لونهم أحمر ورمادي، والقعدة دي لغاية وقت زيارتنا كانت مش جاهزة لاستقبال عملاء المطعم، صحيح أجواء المكان عجبتنا، بس أكيد الإضاءة هناك لازم تكون أقوى من كده.

منيو عيش وملح عبارة عن ورقة وش وظهر، وتشمل أطباق إيطالي هايلة منها Tagliatelle Al Ragu بـ (39 جنيه) –عبارة عن باستا تالياتيلي بالصلصة– وطبق برانزينو أل فورنو Branzino Al Forno بـ (95 جنيه) –سمك قاروص مشوي بالزبدة بـ يُقدم معاه خضروات– مع مجموعة من المقبلات الرائعة تشمل بروشيتا (18 جنيه) بنكهات نختلفة.

بصراحة إحنا كنا ناويين نطلب طبق مقبلات حلّوم مشوي (27 جنيه) وبالنسبة للطبق الرئيسي كان اختيارنا ريزوتو فروت دي مير Risotto Fruitte de Mare بـ (65 جنيه)، بس كل ده راح أول لما الجرسون شرح لنا أطباق اليوم المخصوصة.

بعد ما سمعنا الكلام الخارج من معدتنا، طلبنا طبق تونة أرانسيني Tuna Aranciniبـ (45 جنيه) –عبارة عن أرز وقطع تونة وجبن موتزاريلا ملفوفين في قطع عيش وبـ يتحمروا– وشوربة كريمة مشروم (25 جنيه)، ودي كانت المقبلات، نروح للأطباق الرئيسية ومنها طلبنا بيتزا فونجي (35 جنيه) ومعاها سلامون سبيناتشي Salmon Spinachi بـ (95 جنيه) وهو طبق ثاني من أطباق المطعم المخصوصة، بعد ثلاثين دقيقة وصلت المقبلات اللي كانت ساخنة وطازجة وفعلًا تستحق وقت الانتظار.

شوربة الكريمة المكونة من شوربة فراخ وكريمة ومعاهم كمية كبيرة من المشروم الطازج كانت بـ تتميز بالقوام الغني السميك، وطعمها كان طازج ولذيذ، صحيح الشوربة كانت حلوة، بس مافيش مقارنة بصراحة مع كرات الستونة أرانسيني المقلية اللي كانت مقرمشة من بره وطرية من جوه، وبـ يُقدم معاها صوص مارينارا علشان يضيف اللذعة المطلوبة للأكلة.

نطلع على البيتزا الفونجي، اللي مع وجود المشروم وكمية مناسبة من الريحان والبردقوش طعمها كان لذيذ، بس الفكرة أنها محتاجة وقت زيادة في الفرن علشان العجينة تطلع مقرمشة شوية.

مافيش شك أن السلامون سبيناتشي كان أحلى حاجة يومها، السلامون المغطى بصوص السبانخ اللذيذ مع شوية شبت كان طري وعصاري خصوصًا مع الطعم الرائع للصوص الكريمي، وكمان كمية الليمون كانت مناسبة جدًا ومش طاغية على نكهة السلامون المميزة.

لازم نعترف لكم بسر صغير، إحنا كنا خلاص مافيش أي مكان للحلو، بس ما كانش ينفع نمشي من عند عيش وملح من غير ما نجرب الحلو عندهم، اختيارين شدوا انتباهنا، آيس كريم فانيليا بصوص الشوكولاتة و Salty Pretzel chunks and Tiramisu بـ (25 جنيه) –وهو طبق من أطباق المطعم المخصوصة– وإحنا قررنا نطلب الأخير، التيراميسو بقوامه المخملي بـ يُقدم في كأس وكان واضح فيه نكهة القهوة القوية؛ هنا أعزائي القراء وصلنا لنهاية أكلة مميزة جدًا.

عمومًا، لو بـ تدور على أكلة فخمة أو مكان هادئ، عيش وملح –بمكانه في قلب زحمة وسط البلد– مش هو الاختيار الأفضل؛ أما لو كنت عاوز مطعم بسيط في قلب القاهرة بـ يقدم أكلات إيطالي هايلة تكون فريش وسعرها معقول وطعمها رائع، بلاش تفكّر كثير واطلع على هناك بسرعة.