139 شارع النيل، , خلف فندق فور سيزونز
جيزة, القاهرة, مصر.
لبناني
هايدا: أجواء لبنان الرائعة على كورنيش النيل
نشرت فى: 31/05/2016
مافيش حاجة إلا ومطاعم القاهرة عملتها عشان تلفت انتباه الناس، من البيتزا كيك لبرجر وزنه كيلو جرام كامل، يا مؤمن دول عملوا برجر شوكولاتة، ومطاعم عملت "كُل اللي تقدر عليه"؛ رايحه بينا على فينا يا مصر!
المطعم اللبناني هايدا لفت انتباهنا السنة اللي فاتت بحاجة ثانية غير الأكل وهي "الكراسي"، أصل خبراء الأكل الشامي قرروا يبعتوا دعوات افتتاح هايدا عبارة عن كراسي خاصة بالمطعم.
هايدا موجود على شارع النيل جنب فندق فور سيزونز، وهناك تقدر تختار ما بين قعدة داخل المكان أو في منطقة الآوت دوور. منطقة الآوت دور تتميز بأجواء الشرق اللطيفة برسومات إسلامية متعلقة على الحوائط وكراسي بألوان جميلة من الوردي والبنفسجي والتركواز، وطبعًا الإطلالة الساحرة على النيل، أما داخل المكان فالأجواء أهدأ شوية وبرضه بتطل على النيل، ونجف باللون الوردي والأزرق والأحمر مع رسومات إسلامية بيضاء على الأرضيات والأعمدة، وطبعًا لازم نحكي لكم عن منطقة جميلة بأقواس معمارية باللون الأزرق والأبيض مع مخدات ملونة وصور لعملات لبنانية أثرية وكمان بوسترات لفنانات لبنانيات كلنا بنحبهم ومنهم صباح وفيروز.
بعد وصولنا للترابيزة على طول، الجرسون وصل وقال لنا إن الحد الأدنى للطلبات في هايدا 100 جنيه للفرد، البداية كانت مع فواتح الشهية وهي عرايس هاديا، عبارة عن عيش شامي مشوي محشي لحم مفروم أو فراخ (59 جنيه) مع حمص شاورما (35 جنيه)، وبالنسبة للأطباق الرئيسية طلبنا فراخ مسحب (75 جنيه)، فراخ مخلية وكبة لبنية، (85 جنيه).
أول حاجة نتكلم عنها هتكون الاختراع اللبناني الرائع اللي بيجمع بين أكلتين بنحبهم، الشاورما والحمص، وبيقدموا معاهم سلة عيش لبناني لذيذ. الحمص وعليه شوية كاجو كان لذيذ وكريمي زي الكتاب ما بيقول، أما الشاورما لحمة اللي عليه فطعمها لذيذة بس كانت ناشفة شوية.
نروح للعرايس اللي بتتقدم في عيش شامي خفيف متقطع مثلثات، وبصراحة تتبيلتها كانت حكاية واللحم والفراخ كانوا مستويين صح الصح وبيتقدم معاها مخلل وبطاطس، لكن الأخيرة كانت مزيتة شوية. كمية الأكل في الطبق كانت كبيرة وممكن يشترك فيه أكثر من فرد.
نسيب المقبلات ونطلع على الأطباق الرئيسية، الفراخ مسحب كانت معمولة بامتياز، وجلدها مقرمش وطعمه لذيذ، لكن طعم الفراخ ماكانش على المستوي، أما الخضار اللي مع الطبق فكان مسلوق وينقصه تتبيلة تعمل نكهة حلوة.
الكبة اللبنية وصلت ومعاها طبق أرز كان بارد بس لذيذ وعليه شوية مكسرات قليلة جدًا، وهي بتكون عبارة عن كبيبة مقلية عليها صوص زبادي وثوم وتوابل مفرومين؛ المهم أن اللي وصلنا كان أقرب لشوربة زبادي وفيها أربع قطع كبيبة. صحيح طعم الأكل كان هايل، بس الطبق مايستاهلش سعره.
خلصت زيارتنا لهايدا مع كنافة نابلسية بالجبنة (45 جنيه). صحيح في أجزاء من الطبق كانت مملحة بسبب الجبنة، لكن الجبنة عمومًا كانت لذيذة زي ما توقعنا بالضبط، أما الكنافة بلونها البرتقالي فكانت مقرمشة بشكل جميل وعليها كمية مناسبة من العسل.